Отидете към основна версия

36 598 75

1000 км с едно зареждане с... водород!

  • водород-
  • вода-
  • grove hydrogen automotive

Китайците от компанията Grove Hydrogen Automotive, показаха своя версия на водороден автомобил, който всъщност се явява техния първи модел. Китайската водородна кола представлява хечбек с непропорционална каросерия и с форми, наподобяващи тези на Maserati.

Публичната премиера е насрочена за април и ще се състои по време на автосалона в Шанхай. Серийното производство ще започне следващата година, а най-интересното от новата водородна кола е, че с едно зареждане може да изминава над 1000 километра.

Името на компанията пък е в чест на английския физик Уилям Робърт Гроув. Представеният хечбек е оборудван с иновационен водороден тракт, който е способен автономно да преодолее 1 000 км, като за сравнение ще кажем, че водородната Honda Clarity Fuel Cell може да измине с едно зареждане 590 км, а Toyota Mirai - 502.

Каросерията на автомобила е изработена от материал, съставен от въглеродни влакна, а и четирите врати се отварят нагоре и настрани. Тестовете ще завършат до края на годината, а от следващата колата ще бъде пусната на конвейерите.

Поръчки обаче ще започнат да се приемат още следващия месец. Автомобилът има амбицията да стане глобален продукт и да се продава и в Европа. Именно поради тази причина дизайнерският център на марката е позициониран в Барселона. Шеф на дизайна е Кристофър Рейтц, който преди това работи за Fiat и Alfa Romeo.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини