Отидете към основна версия

2 118 5

Нов голям Jaguar на ток

  • jaguar-
  • range rover-
  • j-pace

Голям кросоувър с името J-Pace ще поеме ролята на флагман в SUV-гамата на Jaguar, съобщава британското сп. Autocar. Новият всъдеход ще бъде един от първите автомобили на марката, построени на изцяло нова платформа на JLR за модели с изцяло електрическо или комбинирано задвижване.

J-Pace ще бъде готов след две години и ще се появи по същото време, по което и изграденото на същата база пето поколение Range Rover. Новият кросоувър ще бъде един от трите нови модела на Jaguar "със средна височина".

Платформата MLA, която ще лежи в основата на всички автомобили на JLR до 2025 г., е изцяло алуминиева и значително по-лека от сега използваните архитектури D7 и D8. Тя позволява монтаж на двигател с вътрешно горене на предния мост, което е важно за плановете на компанията.

От JLR прогнозират, че през 2025 г. делът на изцяло електрическите автомобили в продажбите им ще бъде едва 20%. Ето защо J-Pace ще се предлага не само във вариант на ток, а и в различни хибридни модификации.

Новият Jag ще бъде дълъг около 4.9 метра. Плоският под ще осигурява впечатляващ вътрешен простор и 650-литров багажник. За разлика от сходния като архитектура Range Rover обаче J-Pace ще има значително по-нисък покрив.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини