Отидете към основна версия

4 741 15

Знаете ли кое е първото истинско корейско спортно купе?

  • hyundai-
  • genesis coupe

Корейците вече са доста напред в производството на автомобили, въпреки че започват с развитието на този бранш значително по-късно от европейците, например. Днес обаче те почти догонват именитите си конкуренти от Стария континент, но що се отнася до истински спортни купета, корейците все още има какво да научат.

Първият такъв техен автомобил се появява на бял свят през 2009 година, като преди това са правени плахи, но доста безуспешни опити.Jfpr, който е сравнително успешен се нарича Hyundai Genesis Coupe.

Именно това е първото истинско спортно купе от Корея, което впечатлява със задвижване към задните колела и разпределение на масите в съотношение 55/45. Моделът се предлага с два CVVT агрегата. Първият е двулитров с турбо, а вторият е атмосферен V6 с работен обем 3.6 литра.

Налични са три трансмисии - една механична и две автоматични. Автоматичната с пет предавки се използва при по-малкия агрегат, а шестстепенната - при атмосферния V-образен шестак. Най-добро е ускорението от 0 до 100 км/час на версията, оборудвана с 3.6-литров мотор и автоматична трансмисия - 6.3 секунди. Максималната скорост е 240 км/час.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини