Отидете към основна версия

4 773 36

Golf навърши 45

  • volkswagen-
  • golf-
  • годишнина

На 29 март 1974 г. във Волфсбург започва серийното производство на първия Golf. От тогава насам Volkswagen е продал над 35 млн. бройки от наследника на Костенурката, което означава по една кола на всеки 41 секунди в продължение на 45 години.

"Golf е сърцето на нашата марка. Олицетворява прогреса и технологията като никой друг автомобил. Golf направи безопасността достъпна за милиони за пръв път. Седемте поколения на модела допринесоха за развитието на Volkswagen като марка и група", коментира главният оперативен директор Ралф Брандщетер.

Оригиналният Golf дебютира с каросерия с три- и пет врати, пет места и сгъваема задна седалка - формула, която през следващите десетилетия ще се превърне в еталон за компактен автомобил, а самият клас ще бъде кръстен на модела. Първоначално се предлагат два бензинови двигателя с обем 1.1 и 1.5 литра (50 и 70 к.с.) и две трансмисии - с ръчно превключване и пет предавки и тристепенен автоматик.

Тази година Volkswagen трябва да представи осмото поколение на Golf, което вече неведнъж бе засичано от папараци. Доскоро се предполагаше, че новият модел ще дебютира на салона във Франкфурт през септември, но в средата на март стана ясно, че дебютът се отлага заради необходимостта от усъвършенстване на бордовата електроника.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини