Отидете към основна версия

7 583 16

Citroen ще пуска Survolt и Metropolis в серия

  • psa-
  • citroen-
  • survolt-
  • metropolis

Луксозната марка на PSA възнамерява да произвежда серийни версии на концептуалните си разработки Survolt и Metropolis. Така твърди британското издание Autocar, без да се позовава на официални източници на информация.

Напълно функционалният електрически суперкар Survolt бе представен неотдавна в Льо Ман, а спряганият за конкурент на Maybach Metropolis дебютира през април в Шанхай. От Autocar не уточняват никакви конкретни срокове в плановете на Citroen.

Британците обаче споменават, че от PSA не само смятат да качат Survolt конвейерите, а и да организират състезателна моносерия с модела. За възможните фабрични показатели на автомобила липсват данни. Концептът е снабден с два електромотора с обща мощност 300 к.с. и два литиево-йонни акумулатора, гарантиращи пробег от 200 км с едно зареждане. Прототипът ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а максималната му скорост е 260 км/ч.

На евентулната серийната версия на Metropolis е отредена съвсем различна роля. Както може да се предположи, той трябва да стане топ моделът в DS-гамата на Citroen. Вероятното му название е DS9, като по този начин ще се търсят асоциации с легендарния DS19 от 50-те години на миналия век.

"Не можем да позволим на марки като Audi, Mercedes-Benz и BMW да се намесват на изконни за Citroen територии като градските малолитражки без да се борим за дял от смятаните за запазено техни сегменти", заявил според Autocar шефът на дизайнерския център на PSA Жан-Пиер Плуе. Французите били убедени, че автомобили като Metropolis биха имали успех с емблемата на Citroen - особено на финансово перспективни пазари като китайския.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини