Last news in Fakti

15 Юли, 2010 01:00 7 578 16

Citroen ще пуска Survolt и Metropolis в серия

  • psa-
  • citroen-
  • survolt-
  • metropolis

Луксозната марка на PSA възнамерява да произвежда серийни версии на концептуалните си разработки Survolt и Metropolis. Така твърди британското издание Autocar, без да се позовава на официални източници на информация.

Напълно функционалният електрически суперкар Survolt бе представен неотдавна в Льо Ман, а спряганият за конкурент на Maybach Metropolis дебютира през април в Шанхай. От Autocar не уточняват никакви конкретни срокове в плановете на Citroen.

Британците обаче споменават, че от PSA не само смятат да качат Survolt конвейерите, а и да организират състезателна моносерия с модела. За възможните фабрични показатели на автомобила липсват данни. Концептът е снабден с два електромотора с обща мощност 300 к.с. и два литиево-йонни акумулатора, гарантиращи пробег от 200 км с едно зареждане. Прототипът ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а максималната му скорост е 260 км/ч.

На евентулната серийната версия на Metropolis е отредена съвсем различна роля. Както може да се предположи, той трябва да стане топ моделът в DS-гамата на Citroen. Вероятното му название е DS9, като по този начин ще се търсят асоциации с легендарния DS19 от 50-те години на миналия век.

"Не можем да позволим на марки като Audi, Mercedes-Benz и BMW да се намесват на изконни за Citroen територии като градските малолитражки без да се борим за дял от смятаните за запазено техни сегменти", заявил според Autocar шефът на дизайнерския център на PSA Жан-Пиер Плуе. Французите били убедени, че автомобили като Metropolis биха имали успех с емблемата на Citroen - особено на финансово перспективни пазари като китайския.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BatBoikoBatmobila

    38 3 Отговор
    Survolt-а направо кърти. Евалата на франсетата, от 2-3 години ми прави впечатление, че дизайна като цяло им е коренно променен и ориентиран в различна посока. За което, мойте адмирации. Уникални са и 2-та автомобила.
    Браво на PSA
  • 2 biz_boy

    25 3 Отговор
    Бъдещето е в глектромобилите,а хубавото е че все повече производители го разбират. Разработката е добра и дано да стане серийна.
  • 3 asddsa

    21 3 Отговор
    mn qki koli mn :) ne o4akvah ;)
    bravo bravo
  • 4 EVGENI

    17 2 Отговор
    BRAVO SUPER I SAM IM GOLJAM PO4ITATEL NA PSA.
  • 5 kris

    12 3 Отговор
    mn sa qki i dvete koli , no se 4uva za tiq el. koli 4e sled 5 god. i baateriqta se izhabqva kato na gsm :) smqnata 5 cifrena suma :D
  • 6 asddsa

    18 2 Отговор
    За феновете на "немското" или на "японското" ще кажа!!!!

    Няма лоша марка кола има лошо подържана кола!!!

    Е вижте жабарите кво направиха,кой ще каже че моделите не струват!!!

    Колкото и да не ми харесват френските коли с ръка на сърцето казвам,че с удоволствие бих карал такова чудо...
  • 7 аз

    7 5 Отговор
    И двете, чадо, и двете.
  • 8 AMG

    8 7 Отговор
    na 1,2 - izglejda trepa4 ama se 4udq dali slavito trifonov shte se pobere vatre :)))
  • 9 ицо

    8 2 Отговор
    як дизайн,съчетан с мошнос.насока която,трябва да следват всички производители.много е добра
  • 10 Смешника

    6 2 Отговор
    Браво! Ситроен явно ще си остане най-евристичната марка в света!
  • 11 :)

    5 2 Отговор
    super
  • 12 tervel

    6 2 Отговор
    slavi pich nee merilo za daden avtomobil a za selianiata balgarskia narod.edin selianin doshal v sofia i hodi iz avtokashta kapitolia kato kmet ama si ostava selska dusha.a za citroena evala
  • 13 benz

    8 2 Отговор
    bravo na frenskata marka udriat Audi v zemiata
  • 14 Draganmow

    0 6 Отговор
    Това директно отива в музея - пише го в Autbuild.Колкото се опитват няма да докарат нищо като Lambo Revention,SLS AMG,CARRERA 911,R8 и т.н ... Не,че модела е лош просто не ми допада.
  • 15 lmao

    5 1 Отговор
    Спрете вече с тоя Аутобилд... заплатките им идват от VW и за тях по-велико нещо от голф не е произвеждано, германците правят самолети, а другите каруци...

    Нека да отиде директно в музея ситроенчето, но е факт, че удря в земята почти всички в дизайнерско отношение и тези, които могат да го конкурират не са от немски произход ;)
  • 16 Hazarta

    0 0 Отговор
    Браво на Ситроен!Разнообразен дизайн ,от който Пежо,Ауди и отчасти VW трябва да си вземат урок!
    До коментар 12 "tervel" кои са капитолия ...никой,ако иска човек и като кмет ще се разхожда и не само в тяхната "автокъща" ,а във всички,търговците трябва да уважават клиентите си,а не на 2-та минута да ти кажат "ши я копуваш ли или ши я гледаш" все едно е кило домати! В Германия(и не само),ако искаш 5 часа гледай колите влизай,излизай,пипай,гледай,пали,гаси-няма проблем усмихнати културни хората-тук са ужас.