Отидете към основна версия

5 694 20

Немско виждане за Maserati Quattroporte

  • maserati-
  • maserati quattroporte-
  • novitec tridente

Специализираната в доработка на италиански супер автомобили фирма Novitec Tridente представи своето виждане по въпроза за бизнес седана Maserati Quattroporte. Немците разработват тунинг за две от версиите на модела - S и Sport GT S.

Интересното е, че немските тунинг специалисти са решили да не променят външността на автомобила. Единствената екстериорна промяна е наличието на семпъл спойлер върху багажника, който е изработен от въглеродни сплави. Другата видима новост са 21-цоловите лети джанти тип double spoke, "обути" с гуми Pirelli P Zero с размери 255/30 отпред и 295/30 отзад.

Под капакът обаче измененията са далеч по-съществени. 4.7-литровият осемцлиндров двигател е снабден с механичен компресор, нов интеркулер и различен всмукателен колектор. Основно е препрограмиран и електронния блок на агрегата.

Резултатът от тези промени води до увеличаване на мощността до 590 к.с., а максималният въртящ момент нараства от 490 до 572 Нм. От 0 до 100 км/ч доработеният автомобил ускорява за 4.6 секунди - постижение, което е по-добро с половин секунда от това на стандартното Quattroporte Sport GT S и с 0.8 сек. от това на версията  Quattroporte S.

Максималната скорост на тунинг изпълнението е 295 км/ч. За промените по двигателя клиентите трябва да се разделят със сумата от 19 900 евро, като допълнително могат да платят за нов интериор, електронно управляемо окачване, Blue-Ray мултимедия и още куп допълнителни опции.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини