Отидете към основна версия

14 777 21

Японска малолитражка на старо и цените ѝ в БГ

  • автомобилът на старо-
  • toyota-
  • yaris-
  • xp10

Прието е да се смята, че японските автомобили започват да губят от легендарната си надеждност и качество в мига, в който на някой от мениджмънта на марката му хрумне да изнесе производството в чужбина. Подобно заключение се базира на дългогодишни наблюдения и в общи линии се покрива с реалността.

Може би именно заради европейската си сглобка първия Yaris, който се произвежда през периода 1999–2005 година, не е съвсем безупречен. Двигателите на Yaris с индекс XP10 могат да се похвалят с относително висока литрова мощност при съвсем умерен разход на гориво. Бензиновите агрегати са снабдени с ангренажна верига вместо с ремък.

Това улеснява поддръжката и облекчава разходите. Дизеловите предложения на Yaris също не са за пренебрегване. Нейният 1.4-литров Common rail, познат и от Mini, показва по-малко дефекти в сравнение със средното за дизели от субкомпактния клас.

От сглобката в салона обаче има какво да се желае, базовите мотори не блестят с динамика, но пък болшинството са икономични. Независимо от всичко първият Yaris си остава един от добрите варианти за градска кола на старо, макар екземплярите от него да са вече на възраст от над 15 години. Вижте какви екземпляри се продават у нас ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини