Отидете към основна версия

33 987 55

Спипаха новата Octavia на чешка магистрала

  • skoda-
  • octavia

Актуалната Skoda Octavia е един от многото модели, построени на "Фолксвагеновата" платформа MQB преди 7 години. Заедно с нея скоро ще си отидат Seat Leon, Audi A3 и VW Golf, а чешките инженери обещават ново поколение на бестселъра още до края на тази година.

Шпионски снимки от магистрала в Чешката република, потвърждават, че Skoda спазва сроковете. Макар и все още покрита с лек камуфлаж, Octavia IV изглежда напълно готова за серийно производство.

Петата врата на червеното комби от не особено качествените снимки е покрита с лепенка, която крие надписа "Skoda", заместващ емблемата. Радиаторната решетка изглежда осезаемо по-широка и ниска, отколкото при третото поколение на модела.

Противоречивите двойни фарове, заради които чехите понесоха толкова критики, са изчезнали. Екипът от изпитатели е залепил триъгълни стикери под новите предни светлини, така че за истинската им форма може само да се гадае.

Както почти всяка нова генерация модели, Octavia IV ще нарасне на размери - в случая и с цел по-категорично дистанциране с дебютиралата наскоро Scala. Според слуховете новата платформа е позволила на чехите да увеличат обема да бездруго големия багажник с допълнителни 20 литра, което означава вместимост от 610 литра за лифтбека и 630 - за комбито.

Новата Octavia излиза 60 години след първия автомобил с това име и от маркетинговия отдел на Skoda обещават, че ще бъде "съвременно произведение на изкуството". Какво точно имат предвид чехите най-вероятно ще стане ясно през септември във Франкфурт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини