Отидете към основна версия

18 866 27

Бандитски суперколи отиват за благотворителност

  • благотворителност-
  • търг-
  • аукцион-
  • мексико

Десетки скъпи автомобили, имоти и други ценности, конфискувани от престъпници и наркобарони, ще бъдат продадени на търг, а набраните средства ще бъдат раздадени на бедните в Мексико, съобщава Reuters. Разпродажбата е част от програмата "Робин Худ", с която правителството на страната подпомага най-уязвимите слоеве от обществото с иззети незаконно придобити богатства.

На първия търг, насрочен за тази неделя, ще бъдат предложени 77 суперколи на обща стартова стойност $1.5 млн. (€1.35 млн.). Участниците в аукциона ще наддават за автомобили от марките Porsche, McLaren, Mercedes-Benz и Lamborghini, а спечелените пари ще бъдат раздадени на крайно нуждаещи се в две от най-бедните общини в страната.

По последни данни Мексико губи между 5% и 9% от брутния си вътрешен продукт заради корупция. Още с встъпването си в длъжност новият президент Андрес Мануел Лопес Обрадор разгърна редица програми за подпомагане на социално слаби и възрастни хора и съкрати заплатите на високопоставените държавни служители.

Самият държавен глава активно избягва лукса, който предполага постът му. Мексиканският президент се придвижва със скромен Volkswagen Jetta.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини