Отидете към основна версия

5 389 31

Audi се отказва от TT

  • audi-
  • tt

Ръководството на Audi обяви, че актуалното поколение на спортното купе TT ще бъде последното издание на модела. Той ще бъде заменен от "емоционален електромобил" с ново име и съпоставима цена.

Разработката на TT започва през есента на 1994 г., а първият концепт е показан на салона във Франкфурт година по-късно. Серийното производство се забавя заради необходимостта от усъвършенстване на технологията за безшевна лазерна заварка, каквато не е използвана до този момент.

Първото поколение на купето се произвежда по сложна схема. Каросериите се произвеждат в Инголщад и после се изпращат до унгарския завод на Audi, където се извършва окончателната сглобка.

През 1998 г. са пуснати 320 предсерийни прототипа без задна предавка. По този начин Audi протестира срещу немския закон за движение по пътищата, който позволява на водачите да карат на заден ход по аварийните ленти на магистралите със скорост до 12 км/ч.

Втората генерация на модела (8J) излиза през 2005 г., а третото поколение (8S) дебютира на салона в Париж през 2014-а. Миналата година TT бе модернизирано, но това явно не е стимулирало достатъчно продажбите, за да оправдае продължаването на производството.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини