Отидете към основна версия

4 345 16

Lancia размразява проекта за нов Stratos?

  • lancia-
  • stratos

За възраждане на Lancia Stratos се заговори още през 2005 г., когато на автосалона в Женева бе показан прототип на съвременен наследник на рали легендата от 70-те. Тогава концептът Fenomenon Stratos предизвика истински фурор сред почитателите на марката. Оповестените планове за производство в ограничена серия през 2006-а и 2007-а обаче останаха в сферата на пожеланията.

Нови шпионски снимки обаче подсказват, че италианците явно не са замразили проекта напълно.На фотографиите, направени на изпитателно трасе на FIAT край Милано, се вижда модифицирана версия на Fenomenon Stratos, която изглежда много по-земно от прототипа. Предницата е доста по-консервативна от вирнатия нос на експоната от Женева, което говори за чисто инженерна работа по аеродинамиката на купето. Няма го и разделеното ветроупорно стъкло, което също добавя точки в полза на теорията за разработка на сериен вариант.

Според слуховете евентуалната производствена версия на модела ще разчита на конски сили от Маранело. Fenomenon Stratos бе екипиран с двигател от Ferrari 360 Scuderia, монтиран пред задния мост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини