Отидете към основна версия

4 062 11

Lamborghini кръстоса Huracan с Urus

  • lamborghini-
  • sterrato-
  • huracan-
  • urus

Инженерите на Lamborghini са използвали опита, натрупан при създаването на Urus, за нов шоу автомобил, наречен Huracan Sterrato. Резултатът е хибрид между суперкола и всъдеход, който представлява съвременна интерпретация на превърналата се в класика Mega Track от 1995 г.

Sterrato (ит. "макадам") е построен на базата на Huracan EVO и има 5.2-литров V10 с мощност 640 к.с. Работата на бордовите системи (двойно предаване, четири завиващи колела, векторен контрол на подаването на мощността) е поверена на фирмения електронен блок Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata, но той е пренастроен за движение извън асфалтираните пътища.

Клиренсът на всъдеходния Huracan е увеличен с 47 мм, а ъглите на атака отпред и отзад - съответно с 1% и 6.5% съответно. Колеята също е нараснала с 30 мм.

Купето е получило алуминиеви панели за защита на долната част на каросерията и праговете, калобрани от смес от въглеродни нишки и еластомерна гума. В салона са се появили титаниева обезопасителна клетка, четириточкови колани, двусекционни карбонови седалки и алуминиеви панели на пода.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.

Свързани новини