Отидете към основна версия

9 454 34

Това е Audi SQ7 TDI 2020

  • audi-
  • sq7

SQ7 е първият модел от Volkswagen Group, който получи сериозния 4.0-литров TDI V8 двигател през март 2016-та. Оттогава модели като Bentley Bentayga Diesel, VW Touareg и SQ8 бяха оборудвани със същия агрегат, но сега е дошло време флагманът на семейството Q7 да премине през визуално подобрение.


От само себе си се разбира, че промените по SQ7 са подобни на тези на редовния Q7 от преди около месец. С други думи, спортната версия на SUV-то получава лъскавите нови фарове и задни светлини, които са типични за другите обновени модели на автоконцерна. Двойните вертикални ламели на масивната еднокамерна решетка пък правят SQ7 още по-внушителен.


На гърба, четирите изпускателни тръби са сигнален знак, че това не е поредния консервативен и семеен голям кросоувър, а металната лента, която продължава от единия стоп до другия , освежава задната врата на джипа. Задната броня също е леко променена, а дефлекторът е в един цвят със страничните огледала, както и някои други екстериорни акценти, които се предлагат в матирано сребро.


Audi SQ7 TDI се движи с 20-инчови джанти и гуми 285/45. Спирачките също са по-масивни от тези на стандартния Q7, съответствайки на допълнителната мощност. Опционално луксозният кросоувър може да бъде снабден и с още по-големи, благодарение на карбон-керамичен комплект.


В основата на SQ7 е същият 4.0-литров V8 TDI с електрически компресор, който подпомага двойката турбокомпресори. Дизеловото чудовище произвежда 429 конски сили и епичен въртящ момент от 900 Нм. От 0 до 100 км/ч луксозният кросоувър ускорява за 4,8 секунди, а максималната му скорост е ограничена на 250 км/ч.


Подобно на стандартния Q7 2020, S версията има значително подобрен интериор с два сензорни екрани, доминиращи в централната конзола. Така управлението на температурата в колата е интегрирано в новодобавения долен дисплей. Най-актуалната и добра инфотейнмънт система на Audi - Virtual Cockpit идва с някои допълнителни функции, специално създадени за SQ7.


Audi ще започне да приема поръчки за луксозният кросоувър в Европа през следващите дни, като цените в Германия ще започнат от 94 900 евро. Ако искате трети ред седалки, моделът със седем места ще започне от 96 420 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.

Свързани новини