Отидете към основна версия

5 893 36

Пожизнено безплатно бързо зареждане при Tesla Model S и Model X

  • tesla-
  • model s-
  • model x

Tesla Model S и Model X отново се предлагат с безплатно неограничено бързо зареждане по целия свят. Това може да се види и в онлайн конфигуратора на уебсайта на компанията.


Връщането на функцията означава, че новите купувачи ще могат да използват станциите за бързо зареждане при пътуване на дълги разстояния безплатно - нещо, на което притежателите на Tesla Model 3 не могат да се насладят. Безплатното неограничено бързо зареждане беше включено в офертите за Model S и X от самото начало, но след това Tesla го премахна, използвайки го от време на време като промоция. При препродажба обаче, опцията отпада.


През 2018-та Илън Мъск каза, че безплатното неограничено бързо зареждане не е нито рентабилно, нито оптимално за батерията. Единствената причина за повторното въвеждане на функцията, са намалелите продажби на Model S и Model X. Безплатното неограничено бързо зареждане, заедно с вече въведените мерки, а именно значителното надграждане (Raven) и понижените цени, трябва да доведат до по-добри резултати, правейки електромобилите още по-примамливи. Вероятно Tesla се стреми да увеличи продажбите на Model S и X, поне докато стартира Model Y.


Припомняме, че към момента батериите на Model S и X Raven приемат до 200 kW зареждаща мощност, в сравнение с до 250 kW при Model 3. Съответно, бързото зареждане ще бъде по-бавно, но безплатно.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини