10 Август, 2019 10:00 5 866 36

Пожизнено безплатно бързо зареждане при Tesla Model S и Model X

  • tesla-
  • model s-
  • model x

Tesla Model S и Model X отново се предлагат с безплатно неограничено бързо зареждане по целия свят. Това може да се види и в онлайн конфигуратора на уебсайта на компанията.


Връщането на функцията означава, че новите купувачи ще могат да използват станциите за бързо зареждане при пътуване на дълги разстояния безплатно - нещо, на което притежателите на Tesla Model 3 не могат да се насладят. Безплатното неограничено бързо зареждане беше включено в офертите за Model S и X от самото начало, но след това Tesla го премахна, използвайки го от време на време като промоция. При препродажба обаче, опцията отпада.


През 2018-та Илън Мъск каза, че безплатното неограничено бързо зареждане не е нито рентабилно, нито оптимално за батерията. Единствената причина за повторното въвеждане на функцията, са намалелите продажби на Model S и Model X. Безплатното неограничено бързо зареждане, заедно с вече въведените мерки, а именно значителното надграждане (Raven) и понижените цени, трябва да доведат до по-добри резултати, правейки електромобилите още по-примамливи. Вероятно Tesla се стреми да увеличи продажбите на Model S и X, поне докато стартира Model Y.


Припомняме, че към момента батериите на Model S и X Raven приемат до 200 kW зареждаща мощност, в сравнение с до 250 kW при Model 3. Съответно, бързото зареждане ще бъде по-бавно, но безплатно.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Салам

    33 37 Отговор
    За тея пари този евтин туч с пластмаса от рециклирани бутилки и кожа от крастави виетнамски кучета не с безплатно зареждане ами с надарена масажистка,теляк,чистачка и иконом трябва да се продава!!!!
    Една умряла батерия дето гори като факла и няма гасене и комплект двигатели от перални...Джендерастия

    Коментиран от #5, #28, #34

  • 2 Голям Слон

    17 26 Отговор
    Безспорно това е бъдещето. Просто малко избързват да ни го пребутват. Хибридите далеч не са дали всичко от себе си. Да не говорим, че така мразените дизели, които се появиха като алтернатива на харчещия и замърсяващ бензин, сега са анатемосани. Който има желание да дойде да гледа какви са ауспусите на колите ми - чиста неръждавейка! Няма грам нагар и мръсотия. Явно W12 бензин и V8 TDI съвсем нормално могат да са екологични двигатели. Просто трябва на всяка цена да натрапваме на хората някакъв нов избор, за да могат мениджърите да получават шест и седемцифрени годишни заплати, като ни заблуждават че някой мисли за екологията. А проблемите с нея далеч не са причинени от автомобилите.
  • 3 NikNay

    13 7 Отговор
    Безплатен обяд няма !
  • 4 Random

    19 6 Отговор
    Гост и мнение къде са? - Единствената причина за повторното въвеждане на функцията, са намалелите продажби...

    Коментиран от #8, #9, #26

  • 5 Javorrrrr

    13 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Салам":

    Кат не ти харесва - карай си Голфа с газова уредба и хейтвай ба воля

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Салам

    10 13 Отговор

    До коментар #5 от "Javorrrrr":

    Карам РС6 а виж эа майка ти не знам тя може и Голф да кара

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    Тука съм , що ?? Не искаш пръв да се "изкажеш" , хахаххахах !!! Фактите говорят сами , няма нужда да се обяснявам !!! "Намамелите" продажби на Модел С и Х за последното ТРИМЕСЕЧИЕ са близо 18 000 (ОСЕМНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ ) броя от 97 000 общо !!! ЗА ЕДНО ТРИМЕСЕЧИЕ !! Продадени , а не заявени за незнайно кога , като любимото ти Порше !!! Кога те продадат толкова за тримесечие , тогава плямпай !!! ОТ ВСИЧКИ модели , не електрически , хахаххаха !!!!

    Коментиран от #35

  • 9 гост

    12 10 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    И това само няколко месеца преди нов модел С , да не говорим за догодина Y и пикапа !! Завода в Шанхай е готов и от октомври почва работа !! Изобщо до една година чакай 200-250 000 на тримесечие !! Порше май толкова правят на година , при това на същите цени , хахаххаха !!!!

    Коментиран от #13, #25

  • 10 Бай Салам

    13 10 Отговор
    Краварско евтино фенче или нощем си мислиш тайно как Бвй Илон влиза в стаяьа ти джендаристчета сладинки

    Коментиран от #12

  • 11 Бай Оня

    9 9 Отговор
    С каква възбуда и плам коментира малкото краварско фенче .Как така сърува ми се караш в лявата лента сладкиш
  • 12 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Салам":

    А ушанковското фенче си умира от мъка и се чуди колко кавала ще трябва да врътне на бащицата , че поне за малко да забрави , че е до брадичката във фек... ии , хахаххаха !!!!
  • 13 NikNay

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Порше е традиция, марка, култова кола с колекционерска стойност. . . .

    Коментиран от #14, #17

  • 14 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "NikNay":

    Абе да му се не види , тия "колекционери" нещо вече май колекционират Тесла , ти да видиш , ххахаххаха !!!! Че и за същите пари , че и отгоре , хахахахха !!!!
  • 15 мнение

    8 6 Отговор
    Отчаяна стъпка на друсаното за да отложи фалита. Като гръмне пирамидата за тесларастчета ще има пожизнена безплатна гореща супа, може да питат Любо Пенев за какво ще им служи.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "мнение":

    Не ми ползавай ника!!!!! Тесла винаги са на печалба, която Илон инвестира в нови и нови неща и променя света!!!!!!!!! Аз съм много горд че имам Тесла, най добрата кола създавана някога!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 17 мнение

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "NikNay":

    Тесла е най колекционерската кола, първите Тесли вече са много по скъпи от старите Поршета!!!!!
  • 18 мнение

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    И аз имам Тесла!!!! Най добрата ми кола!!!!! Сега съм направил депозит за втора!!!!!! Искаш ли да се запознаем и да обменяме опит?

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "мнение":

    Да, много искам!!!!!!! Аз съм от Перник но живея в Норвегия!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 мнение

    1 10 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Страхотно!!!!! Какво съвпадение!!!!!! Аз също съм от Перник и също живея в Норвегия!!!!!!!! И двамата сме достатъчно интелигентни за да оценим какво е Тесла, по добре да си говорим двамата вместо да отваряме очите на слепите!!!!!!!! Сигурен съм че ще открием много други общи интереси!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "мнение":

    Продължавай де , що спря , да не би да ти се изчерпиха простотиите ??? Не може да бъде , тъкмо публиката се зачуди да се смее ли , да реве ли от толкова идиотия накуп , хахахха !!!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Исках да кажа оригинална Анти-идиотия , хахаха !!!
  • 23 мнение

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    "Публиката" си ти с 15 ника, ха ха ха!!!!!! Искаш ли да се гушкаме в Теслата?

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "мнение":

    Да искам, в моята или в твоята?
  • 25 Язе

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    А това,че ще плащат над 300млн $ годишно на Китайците за този завод?От всеки продаден миксер,по 10хил$ за Китай без да си мръднат пръста.Айде цените нагоре.Всеки закупил Тесла,тайно субсидира жълтите.хухухаха

    Коментиран от #27, #30

  • 26 гост и мнение

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    Гушкаме се на задната седалка на Теслата, автопилота ни вози а на стереото слушаме попръцкването на Свети Илон!!!!! Life is good!!!!!
  • 27 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Язе":

    Първо ТОЗИ завод ще произвежда САМО за Китай , така че ако някой ще "субсидира " китайците , то това са самите китайци , хахаххах !!! Второ при предвидено производство 500 000 бр , което много бързо ще стане и по-голямо и средна цена 40 000 долара , май прави минимум 20 МИЛИАРДА долара годишно !!!! Което ще рече , че 300 милиона са 1,5 % (един и половина , не 15 , хахахха ) Доста добра сделка , кво ще кажеш , при положение , че стогодишните от 20 години плащат по 50 % и на всичкото отгоре китайските им "съдружници" им откраднаха всички технологии , хахаххахаха !!!!
  • 28 Бай Бой Джордж

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Салам":

    Ако някой много е изнервен от бурния електромобилен прогрес, мога да го утеша като се погушкаме. Аз съм висок, татуиран, с кожен каскет...

    Коментиран от #29

  • 29 Цървулчета недоносени

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Бой Джордж":

    Ти си джендър,аре у лево
  • 30 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Язе":

    Кво стана ? И тая опорка изгоря , брех мама му стара , що так тия "стогодишни" са такива тъпанари , хахахаххахах !!! Че и феновете им два пъти по-големи , хахахахах !!

    Коментиран от #32

  • 31 Лафчо

    0 2 Отговор
    Като дават безплатен ток. Що не дават и по една безплатна тесла.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Niki

    0 1 Отговор
    И aз cъм c Теcляк ,дa духнaх мaлко нa бaте Любо c ценaтa обaче вие повече и от мен прaвите кaто вятърa.теcлa е винaги нa зaгубa и ще продължи дa бъде и дa изглеждa хaй тек докaто имa рc шеcтaци .
  • 34 Rado

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Салам":

    Прочетели, че руснаците разработват тяхна Тесла - стават руски джендъри. Или тогава ще говорите, че руснаците са велики и плавят високотехнологични коли. Ха ха
  • 35 Бачо Киро

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Порше за 2018 е продала над 250000 автомобила. Само Порше. Без останалите в групата. Къде си тръгнал с тея 18 000 таблета на колела, ръждясващи още при закупуването, въобще не ми е ясно... Да се подиграваш на Лада и Москвич, айде, ма ти хептен изтрещя....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.