Отидете към основна версия

19 101 20

Фермер остави колекция от 250 класики

  • колекция-
  • олдтаймер-
  • сащ

Огромна колекция от 250 класически автомобила, пъпълвана десетилетия наред от американски фермер, ще бъде предложена на търг на аукционната къща Vanderbrink. Джеймс Греъм от Уитън, щата Минесота, починал на 88 г. без да остави наследници и имуществото му ще бъде разпродадено.

От Vanderbrink Auctions са публикували няколко видеоклипа, в които могат да се видят част от съкровищата на Греъм. Някои от тях са съхранявани в складове, а други са оставени на милостта на природните стихии из фермата на колекционера.

Любимият автомобил на самия Джеймс бил скромен двуврат Ford от 1939 г., който фермерът превърнал в кабриолет. Имено с тази кола започва колекцията му. През годините Греъм успява да събере над 500 одтаймера, но далеч не всички са оцелели до днес.

Ако се съди по снимковия и видео материал, много от автомобилите се намират в плачевно състояние. Тъй като са държани на открито, доста от тях са ръждясали до степен да не могат да бъдат възстановени. При такова изобилие на класики обаче сред тях със сигурност има немалко достойни за реставрация екземпляри.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.

Свързани новини