Отидете към основна версия

2 937 10

По-наточена M8 Competition е водещата кола за безопасност на MotoGP

  • bmw-
  • m8-
  • motogp-
  • competition

Безспорно MotoGP е най-елитният пистов шампионат по мотоциклетизъм в света. С всяка година състезанията стават все и все по-бързи, като през 2019-та бе поставен и новият световен рекорд за най-висока скорост - 356,7 км/ч, развита от състезателя на Ducati Андреа Довициозо на италианското трасе "Муджело". Естествено, BMW като официален партньор за колите за безопасност вече двадесет години, се нуждае от автомобил, който да бъде толкова страхотен, колкото и мотоциклетите, които обикалят по най-добрите писти в света.


Именно заради това, водещата роля в баварския автопарк за безопасност на шампионата ще бъде връчена на BMW M8 MotoGP Safety Car, който е базиран на M8 Competition.

Според Маркус Флаш, президент на М отдела на BMW, BMW M8 и състезателната BMW M8 GTE са разработени паралелно. „Ето защо беше логична стъпка за нас да изберем наскоро излязлата BMW M8 Competition като основа за новия си автомобил за безопасност на MotoGP. Дори в стандартната си версия тази високопроизводителна кола е подходяща за състезателната писта. С иновативните си технически характеристики това е още един пример за стремежа ни да продължаваме да вървим нагоре. С BMW M8 MotoGP Safety Car, ние наистина сме развълнувани да представим нов и мощен водещ автомобил, който е подходящ за най-високо ниво на състезания с мотоциклети “, допълни той.


Версията на M8 Competition за MotoGP е подобрена с многобройни части, които също могат да бъдат преоборудвани и в стандартния модел M8. Разбира се, колата е лека, аеродинамична и невероятна за гледане. Добавянето на ленти в типичните за M Performance цветове, специални състезателни функции и оборудване за безопасност са последните щрихи към този звяр с максимална мощност от 625 конски сили.

Двигателят е битурбо V8, управляван от осемстепенна автоматична трансмисия, допълнена от система за задвижване на всички колела, която позволява на M8 MotoGP Safety Car да ускори от 0-100 км/ч час само за 3,2 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини