Отидете към основна версия

8 381 8

Идва VW фолк "Узана"

  • volkswagen-
  • фестивал-
  • узана-
  • 2019

Volkswagen фолклорен събор "Узана" постепенно се превръща в събитие от празничния календар на България. Това мероприятие е любимо за почитателите на популярната марка у нас и техните приятели.

Организира се от клуб на привържениците на Volkswagen в България и за първи път съборът се провежда през 2012 година. От тогава до сега времето и мястото остават непроменени. Винаги се провежда през последния уикенд на най-горещия месец август, в местността "Узана" край Габрово.

Нищо случайно няма в избора на място. Популярната туристическа местност е географският център на България. Официално е призната за такава през 1991 година и свидетелство за това е поставеният знак под формата на пирамида с цветовете на националния ни трибагреник.

Всяка следваща година съборът привлича все повече и повече посетители. Хора от всички краища на страната идват край Габрово, за да споделят опита си с автомобилите от прочутата марка и да се насладят на българския фолклор и традиции. Ако сте фен на VW и все още не сте били там, направете го, едва ли има по-добър начин да изпратите лятото. Още информация, на сайта на събитието.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини