Отидете към основна версия

54 673 34

€50 хил. глоба за внос на 7 стари "аудита" (ВИДЕО)

  • мито-
  • измама-
  • митница-
  • глоба-
  • беларус

Беларуски собственик на Audi A6 от 1995 г. ще трябва да плати глоба от 116 000 рубли (€50 613) за незаконен внос на седем автомобила от същата марка и модел. Хитрецът купувал от съседна Полша комбита като своето, монтирал им регистрационните му табели и преминавал необезпокоявано границата, съобщава пресслужбата на беларуската Генерална прокуратура.

Според властите 57-годишният жител на Брестка област извършвал измамите с особена арогантност. Прекосявал границата през "зелен коридор", на който не се изисква деклариране на внасяни стоки, и дори не се съобразявал с цвета на внасяните "аудита".

Всички нарушения на тариката бил заснети от видеокамери на ГКПП-тата на беларуско-полската граница. Измамите лъснали едва когато митничари най-сетне се усъмнили защо някои от колите имат различен цвят въпреки еднаквите регистрационни номера.

Срещу хитреца е заведено дело за неплатени мита в големи размери. За подобно нарушение законите в Беларус предвиждат както глоба, така и лишаване от право на заемане на определени длъжности, поправителен труд за срок до две години, арест до 6 месеца или затвор до 3 години.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.

Свързани новини