Отидете към основна версия

7 889 35

Дизелов Corvette за село

  • chevrolet-
  • corvette-
  • suburban-
  • c3

Млад фермер от Канзас превърна стар Corvette C3 в офроудър с възли и агрегати от Chevrolet Suburban, разказва Jalopnik. Преди 10 години Скот Рей, който тогава бил на 18, си купил спортния автомобил и го карал, докато завърши гимназия. Скоро обаче се оказало, че двигателят се нуждае от основен ремонт и младият фермер решил да го смени с дизелов мотор.

Рей отдавна бил фен на нафтовите агрегати. Харчели малко и били по-практични от бензиновите. След кратко проучване младежът установил, че 6.2-литровият дизелов двигател от всъдехода Chevrolet Suburban влиза без почти никакви доработки в коша на Corvette.

"Исках да си направя надеждна кола за всеки ден - да има огромен ресурс и да не изразходва много гориво", обяснява Рей. Той често бил чувал от баща си колко икономичен е 6.2-литровият дизел на Suburban и изборът бил логичен.

Младият фермер намерил всъдеход от 1987 г. в плачевно състояние. Каросерията била ръждясала, нямало здраво място, а скоростната кутия не включвала задна предавка. За сметка на това моторът работел изправно и бил само на 193 000 км, а всъдеходът струвал само $700.

Рей разглобил двигателя и сменил всички гарнитури, уплътнения и лагери, а трансмисията ремонтирал. Кара "корвета" от около година и е изключително доволен от 7-те литра разход на 100 км.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини