Отидете към основна версия

8 345 37

Ясни са характеристиките на серийната Honda e

  • honda-
  • honda e-
  • електромобил-
  • франкфурт 2019

Honda публикува снимки на серийната версия на първия си електромобил и разкри техническите му характеристики. Премиерата на модела, който носи името "е", ще се състои на автосалона във Франкфурт.

Серийната Honda e практически не се различава от концепта Urban EV отпреди две години. Японците са се постарали да запазят в максимална степен дизайна на прототипа и са съхранили кръглите фарове с обкантващи дневни светлини, капачето на порта за зареждане, цифровия приборен панел по цялата широчина на арматурното табло и камерите вместо странични огледала.

Както може да се очаква обаче, серийният вариант е по-практичен от концепта. Вместо три той има пет врати.

В Европа електрическата Honda ще се предлага в две модификации с мощност 100 или 113 Квт (136 и 154 к.с.) и въртящ момент 315 Нм. Задвижващи са задните колела, а заявеното време за ускорение от 0 до 100 км/ч е 8 секунди.

Батерията с капацитет 35.5 кВтч позволява изминаването на около 220 км с едно зареждане. С бързо зарядно акумулаторът може да бъде попълнен на 80% за половин час.

Електрическата Honda ще се оборудва с помощник с изкуствен интелект Honda Personal Assistant, функция за достъп до данните за състоянието на колата от смартфон, виртуален ключ и сложна информационно-развлекателна система с пет дисплея. Поръчки ще се приемат от края на май догодина, а първите доставки ще станат факт напролет.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини