Отидете към основна версия

11 367 22

Mercedes пуска серийно ултралуксозно SUV Maybach

  • mercedes-benz-
  • suv-
  • maybach
Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury

Концепцията Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury ще се превърне в сериен вариант, който ще бъде показан още тази година. Информацията е на британското издание Autocar, които цитират собствени източници от Mercedes.

По аналогия със седана S-Klasse, бъдещият най-луксозен кросоувър на марката ще бъде базиран на удължена база (MHA) на всъдехода Mercedes-Benz GLS, а външните различия ще бъдат сведени до различна радиаторна решетка, нови брони и по-богато оборудване.

За съжаление, екстравагантната визия на концепцията Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury, която виждате на горните снимки, едва ли ще стигне до серийно производство. В качеството на топ агрегат за новия Maybach е предвиден битурбо осмак.

На двигателя с вътрешно горене ще помага стартер генератор, работещ на 48 волта. Именно той ще се използва за по-добро доускорение, както и за достигане на максималните 489 конски сили и 700 Нм въртящ момент.

Заедно с този силов тракт ще работи и деветстепенна автоматична трансмисия, която ще предава момента и на четирите колела. По предварителни данни окачването ще е модернизирано E-Active Body Control, а возията - изключително мека.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини