Отидете към основна версия

4 940 13

Новата Lagonda ще бъде купе с 4 врати

  • lagonda-
  • aston martin

От Aston Martin са се отказали от плановете да възраждат легендарната марка Lagonda с нов SUV, твърди Auto Express. Британците са се вслушали в яростните критики на специалисти и публика, които отнесе прототипът на всъдеход на салона в Женева миналата година.

Противоречивият кросоувър ще отстъпи място на изцяло нов проект за купе с четири врати в традициите на Lagonda, върху който инженерите на Aston Martin вече работят. Решението им се приема със облекчение както от обикновените почитатели на марката, така и от експертите.

Новата Lagonda ще използва удължената платформа на Aston Martin Rapide. Ще бъде изработена изцяло от алуминий и ще предлага щедро място за пътниците на задната седалка, каквото липсва при донора.

Лимузината ще запази някои от чертите в дизайна на всъдехода от Женева ''09, но в далеч по-елегантна форма. В наследство от SUV-концепта ще останат огромната хромирана решетка на радиатора и тесните фарове. Ниската линия на тавана и малките странични стъкла ще подчертават мускулестите пропорции на автомобила.

Проектът все още се намира в съвсем начална фаза, но от Auto Express са почти убедени, че следващата Lagonda ще се екипира с модифицирана версия на 6.0-литровия V12 на Aston Martin Rapide с мощност над 500 к.с. Характеристиките на мотора ще бъдат изменени в полза на по-високия въртящ момент. Той ще позволява на лимузината да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди и да развива скорост над 300 км/ч.

Цитирайки анонимен източник от компанията, Auto Express твърди, че Lagonda ще притежава съвсем различен характер от Rapide. Ще доставя удоволствие от шофирането, но настройките на шасито определено ще бъдат избрани така, че да гарантират максимален комфорт за возещите се. Предвиждал се дори режим на окачването, при който возията става свръхмека за наслада на пасажерите в двете отделни кресла отзад.

Все по-затягащите се мерки за намаляване на вредните емисии вероятно ще накарат Aston Martin да използва системи за автоматично гасене и запалване на двигателя в задръствания и рекуперация на кинетичната енергия при спиране.

Новата Lagonda се очаква през 2014 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини