5 Октомври, 2010 10:43 4 939 13

Новата Lagonda ще бъде купе с 4 врати

  • lagonda-
  • aston martin

От Aston Martin са се отказали от плановете да възраждат легендарната марка Lagonda с нов SUV, твърди Auto Express. Британците са се вслушали в яростните критики на специалисти и публика, които отнесе прототипът на всъдеход на салона в Женева миналата година.

Противоречивият кросоувър ще отстъпи място на изцяло нов проект за купе с четири врати в традициите на Lagonda, върху който инженерите на Aston Martin вече работят. Решението им се приема със облекчение както от обикновените почитатели на марката, така и от експертите.

Новата Lagonda ще използва удължената платформа на Aston Martin Rapide. Ще бъде изработена изцяло от алуминий и ще предлага щедро място за пътниците на задната седалка, каквото липсва при донора.

Лимузината ще запази някои от чертите в дизайна на всъдехода от Женева ''09, но в далеч по-елегантна форма. В наследство от SUV-концепта ще останат огромната хромирана решетка на радиатора и тесните фарове. Ниската линия на тавана и малките странични стъкла ще подчертават мускулестите пропорции на автомобила.

Проектът все още се намира в съвсем начална фаза, но от Auto Express са почти убедени, че следващата Lagonda ще се екипира с модифицирана версия на 6.0-литровия V12 на Aston Martin Rapide с мощност над 500 к.с. Характеристиките на мотора ще бъдат изменени в полза на по-високия въртящ момент. Той ще позволява на лимузината да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди и да развива скорост над 300 км/ч.

Цитирайки анонимен източник от компанията, Auto Express твърди, че Lagonda ще притежава съвсем различен характер от Rapide. Ще доставя удоволствие от шофирането, но настройките на шасито определено ще бъдат избрани така, че да гарантират максимален комфорт за возещите се. Предвиждал се дори режим на окачването, при който возията става свръхмека за наслада на пасажерите в двете отделни кресла отзад.

Все по-затягащите се мерки за намаляване на вредните емисии вероятно ще накарат Aston Martin да използва системи за автоматично гасене и запалване на двигателя в задръствания и рекуперация на кинетичната енергия при спиране.

Новата Lagonda се очаква през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баце ЧОЧКО

    13 10 Отговор
    Бай Тасков ми каза, че ако махне ограничителя на Айгото и сложи спортен филтър и хубаво масло ще вдигне над 300км/час. Айгото е проектирано като спортна резачка и с един ограничител е пуснато да се продава като цивилно. Сигурен съм, че който си купи този мартин ако се качи в Айгото и му покажа как набира ще си продаде мартина и ще се метне на Айго. Малее, то станало 12 часа! Отивам да ям
  • 2 Кролик

    7 5 Отговор
    Няма спор, Айгото на Баце ЧОЧКО ще го скъса ;-))) Ама въпреки това предпочитам Aston Martina-a.
  • 3 frd

    6 4 Отговор
    баце ЧОЧКО ,сигурно добре ти плащат от дилърството на toyota , че правиш такава реклама на Айго-то .
  • 4 Riator

    6 10 Отговор
    Чочко, ти скоро ходил ли си на психиатър?
    Гледам...яко те тресе :))
  • 5 тоз и оня

    5 2 Отговор
    Баце Чочко, теб трябва да те вземат в Тоyota, в маркетинг отдела :). Нищо, че Айго-то е колкото едната гума на Астона :D :D :D
  • 6 баце ЧОЧКО

    6 5 Отговор
    Ето го баце ви ЧОЧКО след последния тунинг при бай Тасков:

    http://www.youtube.com/watch?v=_SG0id3LD7g&feature=related

    Тука бях дръпнал ръчната,за да може Айгото да не вдигне 400 и драга да стане безмислен.Той още отначало беше безмислен,но все пак човека с Голфа беше от Перник и твърдеше че колата му е последна разработка на ''Pernik Heavy Industries'' и ще ме бие,затова му показах кой е по-голям мъж.След състезанието качих 2 манекенки,за да ги повозя в лимузината като един истински джентълмен.Хитър е баце ви ЧОЧКО,вие с тежките 10 метрови лимузини,око не хващате,а аз с моята малка ракета,на ден по МИНИМУМ 10 куклички возя.

    Коментиран от #7

  • 7 ?

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "баце ЧОЧКО":

    Чочко,ти освен злобарки друго не правиш.Тия мацки които качваш в формат а4 ли са

    Коментиран от #8

  • 8 баце ЧОЧКО

    7 10 Отговор

    До коментар #7 от "?":

    Баце ти ЧОЧКО колкото жени е имал в живота си ти за толкова не си и мечтал,а дори трябва да ги чуеш после какво говорят за вълшебната писалка на ЧОЧКО.Дори сега откакто имам великата Тойота Айго,се УТРОИХА и интереса към мен е по-голям от всякога,даже когато ги возя изпитват оргазъм.VIVA AYGO,VIVA VVT-I!!!
  • 9 DBS

    2 3 Отговор
    Нещо не ми е ясно-тук за Aston Martin Lagonda ли става въпрос или за простотията на баце ви Чочко,на когото скоро няма да му омръзне да пише глупости
  • 10 DDT

    3 1 Отговор
    Само дето жените, минали през ЧОЧКО после споделят при мен как пълнителя на писалката бързо свършвал и отнемало седмици да се намери и достави нов :)
  • 11 баце ЧОЧКО

    6 2 Отговор
    На баце ви ЧОЧКО писалката е безотказна,като неговото Айго,тоест ВЕЧНА,дори и след ядрена война Айгото все още ще се движи като ново и ще радва останалите живи организми,като им помага пречиствайки въздуха с благия си пушек от малкото икономично двигателче,но това че е малко не значи че не е мощно.Напротив,Айгото неофициално е най-бързия автомобил в света,просто Бугати са платили,за да се води че техния модел е най-бързия!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Iv

    4 1 Отговор
    Само не забравяй да му доливаш масло на това, нали все пак е Тойота.
  • 13 Viva Italy

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "баце ЧОЧКО":

    На тебе освен психиатър ти трябва и голям катранено черен негър да те намущка и да ти намести центровете на мозъка.Че яко бягат.Почти като Айгото.