Отидете към основна версия

7 515 14

Тръмп ще сваля цените на автомобилите

  • доналд тръмп-
  • цени-
  • автомобили

Американският президент Доналд Тръмп смята, че новите коли в САЩ са прекалено скъпи и съществува потенциал за поевтиняването им. Той смята да предприеме мерки, които ще позволят намаляването на цените средно с по $3 500 (€3 175) и ще повишат безопасността на автомобилите, съобщава ТАСС.

"Колите са скъпи, прекалено скъпи. Смятаме да ги намалим с $3 500 и в същото време да ги направим много по-достъпни и сигурни. Ще премахнем част от старите автомобили от пътищата, за да има стимул за хората да купуват нови, които създават по-малко проблеми от екологична гледна точка", обещава Тръмп.

В същото време американският президент отново се изказва крайно негативно по адрес на властите в Калифорния. По думите му там се произвеждат "прекалено леки коли, като папиемаше (техника за изработка на различни предмети от парчета хартия, слепени с брашно, нишесте или тапетно лепило, б. ред.), които са изключително опасни при катастрофа".

Тръмп не за първи път критикува калифорнийските власти, които активно налагат екологични стандарти, приети още по времето на предшественика му Барак Обама. Американският президент се бори за отмяната на тези норми, като настоява, че те оскъпяват автомобилите. В резултат производителите се опитвали да компенсират, като икономисват от системите за безопасност, а потребителите били принудени да купуват употребявани или да продължават да карат старите си коли.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини