Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 15:08 7 510 14

Тръмп ще сваля цените на автомобилите

  • доналд тръмп-
  • цени-
  • автомобили

Американският президент Доналд Тръмп смята, че новите коли в САЩ са прекалено скъпи и съществува потенциал за поевтиняването им. Той смята да предприеме мерки, които ще позволят намаляването на цените средно с по $3 500 (€3 175) и ще повишат безопасността на автомобилите, съобщава ТАСС.

"Колите са скъпи, прекалено скъпи. Смятаме да ги намалим с $3 500 и в същото време да ги направим много по-достъпни и сигурни. Ще премахнем част от старите автомобили от пътищата, за да има стимул за хората да купуват нови, които създават по-малко проблеми от екологична гледна точка", обещава Тръмп.

В същото време американският президент отново се изказва крайно негативно по адрес на властите в Калифорния. По думите му там се произвеждат "прекалено леки коли, като папиемаше (техника за изработка на различни предмети от парчета хартия, слепени с брашно, нишесте или тапетно лепило, б. ред.), които са изключително опасни при катастрофа".

Тръмп не за първи път критикува калифорнийските власти, които активно налагат екологични стандарти, приети още по времето на предшественика му Барак Обама. Американският президент се бори за отмяната на тези норми, като настоява, че те оскъпяват автомобилите. В резултат производителите се опитвали да компенсират, като икономисват от системите за безопасност, а потребителите били принудени да купуват употребявани или да продължават да карат старите си коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гецо

    27 1 Отговор
    това звучи като предизборно обещание хд

    Коментиран от #11

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    23 7 Отговор
    Бойко! Кога? Само данъците ли ще са ни американски?

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Ввв

    35 1 Отговор
    Скъпи ли,в еврогейският съюз са направо златни
  • 4 гост

    24 15 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    И застраховките също. Данъците ни не са западняшки, инак всеки с дизелов голф 3 щеше да плаща по 300-400лв годишно. Преди 15г. мой колега от Германия си продаде голф 2 за 500евро, защото таксите му бяха 350евро. Затова у нас се карат бълващи канцерогени коли и дори със последните промени няма да има стимул, защото на старите коли трябваше да им вдигнат данъците не с 30, а с 300 процента, за да има смисъл. Сега куцо, кьораво и сакато е с коли, без оглед на това дали може да я поддържа, обслужва и да я ползва, без да си утежнява много бюджета. Има толкова много хора, които работят за колите си и това се толерира и се подклажда от държавата с логиката, че хората били бедни. След като са бедни им предложете хубава и надежна железница, евтин автобусен превоз и обществен транспорт.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 5 МВР

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Стига рева бе ! Толкова ли си я окъсал ?!?
  • 6 kjl

    16 4 Отговор
    На производствената стойност надали Дони може да влияе. На процента печалба също. Остава да намали данъците от продажба. Това Дони го може. Имаха 500 милиарда дефицит преди него. Сега дефицита е трилион. Що да не намали данъците още, та да си печата целия бюджет. Дет 1 трилион, там и 4. само хартия, кво толкова.
  • 7 Хахахаха

    12 10 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да бе ! И утре като ти кажат данъци по немски модел ще ревнеш че нямаш пари за нова кола а старата ти излиза златна. Само хленчите бе
  • 8 type-R

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Въпроса не е до "стари" и" нови" а до дизелови и не-дизелови коли. Каква ти е ползата от "нов" дизел след като оня изтърбушва всяка фабрична система при първа възможност?
  • 9 Random

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Който както иска ще си харчи парите, ти не си никой. Ако в западните страни се търсеше екология щяха да направят така че да можеш да си сложиш или смениш катализатора с по-ефективен и да ти намалят данъка понеже колата ти е по-екологична. Както са го направили сега гледат да карат хората да купуват нови коли и нищо друго. Изкуствено си поддръжат икономиките

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Въобще не си запознат и няма как да ти взема мнението сериозно. Точно на Запад си има пробрами за субсидирано закупуване на филтри за стари коли, държавата го подпомага и така повечето стари коли могат да станат за няколко стотин евро, мисля че беше 300евро самоучастие, Евро 3, което значи много по-ниски данъци и по-чисти емисии от кола без никакво евро. И у нас може да се направи вместо да се дават милиарди за какви ли не неща, които никой няма да види, а ако субсидират конверсията на колите и подмяна на дпф като затегнат ГТП, което трябва да е контролна точка за това дали колата отговаря за заводските норми ли не. Всяка една кола с изкормен дпф, кат и егр не би трябвало да мине ГТП и тогава, чак тогава ще имаме шанс да не си инхалираме толкова брутално канцерогените. Но винаги се изтъква това, че били бедни хората, ама за коли, цигари и пиене винаги има. Ето, моят съсед дава средно по 400-500лв месечно за колата си, понеже според него без кола не можел, макар че работи на 2 преки, а взима под 800лв чисто. Това е малоумно, ама за повечето хора е нормално и тогава намесата на държавата е много важна, а у нас тя напълно липсва.

    Коментиран от #12

  • 11 Бесен Язовец

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "гецо":

    Да, прилича, но Трамп за разлика от Жужито Путен, си изпълни ако искаш да знаеш всички предизборни обещания, оти е мъжкар и си държи на думата !
  • 12 Язе

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Значи да разбирам,че моята кола с евро2 е проблем но изгарянето на боклуци в тецовете не е?Ей сега мислят да взимат за горене боклуците на Рим.Така сигурно горят и боклука на още няколко града а ти за пустите му коли говориш.Обаче моята кола я карам сутрин и вечер а теца ще бълва 24/7,365 дни в годината.

    Коментиран от #13

  • 13 Random

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Язе":

    Другият проблем е че колата ти по талон е евро 2, а реално може да покрива евро 4 или 5, но понеже производителя няма файда от сертифицирането на стар модел, ти си плащаш високия данък и на никого не му дреме. Ей на, потърси за бмв е39 525 2001г и сравни от уикипедия кой стандарт покрива:https://carfueldata.vehicle-certification-agency.gov.uk/search-new-or-used-cars.aspx?vid=845954
  • 14 Supermen

    2 0 Отговор
    Pone edno neshto svesno da izmisli toq tran. Ama boiko koga shte izmisli neshto dobro za horata. OSven opasni magistrali