Отидете към основна версия

8 667 7

Skoda показа новата Octavia на видео

  • skoda-
  • octavia

До премиерата на четвъртото поколение Skoda Octavia остава около седмица и подгряването на публиката навлиза в решаващата си фаза. Чехите публикуваха първо официално видео на новия лифтбек, което най-вероятно е част от цяла поредица, посветена на модела.

Външността на новата Octavia престана да бъде тайна, след като немският сайт на Skoda пусна погрешка изображение на автомобила в онлайн конфигуратора си. Видеото обаче поражда някои съмнения дали от компанията не са прибегнали до умишлено заблуждение, тъй като колата в клипа се различава леко от тази на "изтеклата" по-рано снимка - фаровете са видимо по-тесни, а формата на страничните огледала не съвпада.

За момента и сигурно, че Octavia IV запазва междуосието на предшественика си, но ще бъде 15 мм по-широка и 19-22 милиметра по-дълга от него в зависимост от модификацията. Гамата от двигатели ще включва 1.1-, 1.5- и 2.0-литрови бензинови мотори с мощност съответно 110, 150 и 190 к.с. и 2.0-литров TDI със 150 или 200 коня, като двойно предаване се ще предлага само за най-мощните версии.

Премиерата на новата Octavia с каросерия комби ще се състои на 11 ноември в Прага. Няколко седмици по-късно ще бъде представен и лифтбекът, а продажбите започват в началото на 2020 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини