Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 19:24 8 658 7

Skoda показа новата Octavia на видео

  • skoda-
  • octavia

До премиерата на четвъртото поколение Skoda Octavia остава около седмица и подгряването на публиката навлиза в решаващата си фаза. Чехите публикуваха първо официално видео на новия лифтбек, което най-вероятно е част от цяла поредица, посветена на модела.

Външността на новата Octavia престана да бъде тайна, след като немският сайт на Skoda пусна погрешка изображение на автомобила в онлайн конфигуратора си. Видеото обаче поражда някои съмнения дали от компанията не са прибегнали до умишлено заблуждение, тъй като колата в клипа се различава леко от тази на "изтеклата" по-рано снимка - фаровете са видимо по-тесни, а формата на страничните огледала не съвпада.

Skoda показа новата Octavia на видео

За момента и сигурно, че Octavia IV запазва междуосието на предшественика си, но ще бъде 15 мм по-широка и 19-22 милиметра по-дълга от него в зависимост от модификацията. Гамата от двигатели ще включва 1.1-, 1.5- и 2.0-литрови бензинови мотори с мощност съответно 110, 150 и 190 к.с. и 2.0-литров TDI със 150 или 200 коня, като двойно предаване се ще предлага само за най-мощните версии.

Премиерата на новата Octavia с каросерия комби ще се състои на 11 ноември в Прага. Няколко седмици по-късно ще бъде представен и лифтбекът, а продажбите започват в началото на 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    16 5 Отговор
    Ами ,българските са по убави!А пък петнайс годишна Х 5 ца ...бе къде го слагаш...

    Коментиран от #3

  • 2 Гошо

    37 19 Отговор
    VAG и специално Шкода са номер 1 по съотношение цена/качество/дизайн/надеждност/себестойност.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 VIKI

    2 4 Отговор
    От къде ще го изкопаят този мотор 2.0 л. тди с 200 коня при положение че дори новият Супърб 2020 г. представен преди седмица и дори фейслифтовото Ауди Ку 3 модел 2020 г. с бъдещо представяне 17 ноември 2019 г. са с двулитров мотор със 190 коня?!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Свет

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "VIKI":

    EA288evo разполага с от 110 до 150 kW. Има достатъчно инфо. ДВГ тепърва ще навлиза с новите MQB модели.
  • 6 123

    5 1 Отговор
    Много, много добър автомобил. За цената си е отлично качество. И това за стария модел. Този новия май вече е в сегмента на Пасат. И изглежда много добре. Дано не повишат много цената му. Ако пуснат до 35 000 с добро оборудване ще е бестселър.
  • 7 Джони Ринго 3

    1 1 Отговор
    От 1 година имам Октавия на метан,чудна фафла е колата. Дано и новата да има метанова версия.