Отидете към основна версия

50 921 87

Автомобилът на старо: RAV4 и CR-V от второ поколение

  • honda-
  • cr-v-
  • toyota-
  • rav4-
  • автомобилът на старо

Добре известен факт е, че с RAV4, японците от Toyota се превръщат в родоначалник на така популярните в днешно време кросоувъри. Honda вади първото поколение на CR-V веднага след Toyota, като целта им е директна конкуренция в този клас. Първите генерации на тези два модела си имат своите недостатъци, но голяма част от тях са изчистени с появата на вторите генерации на RAV4 и CR-V. Тези SUV-та са едни от най-достъпните и най-надеждни на нашия пазар.

Toyota RAV4

Според мнозина второто поколение на Toyota RAV4 е най-доброто до момента. Известно със своята издръжливост, то се произвежда от 2000 до 2005 година, което означава, че можете да откриете от последните произведени коли, в които всички първоначални недостатъци и дефекти са отстранени. Тази генерация се предлага само в комбинация с 4х4 система, а най-популярните двигатели са 2.0 VVTi атмосферен бензин със 150 к.с. и 2.0 D4-D турбодизел със 116 к.с. Бензиновият мотор е по-евтин за поддръжка, но за сметка на това харчи доста гориво. В извънградски условия с този мотор можете да очаквате разход от около 9 л/100 км. Вижте какви RAV4 II се продават у нас ТУК.

Honda CR-V

Другият популярен избор на търсещите достъпен SUV модел е именно втората Honda CR-V. С напредването на годините Honda осъзна, че хората, търсещи градски джипове, са повече от тези, които имат намерение да ги използват по предназначение. Резултатът е, че всяко следващо поколение на CR-V е по-ниско от предишното. Второто поколение, което отговаря на нашите критерии за достъпен кросоувър, се произвежда от 2001 до 2006 година и може да бъде открито както с предно предаване, така и със система 4х4. Най-подходящ за дълги и икономични пътувания е 2.2-литровият дизелов двигател със 140 к.с. Подобно на Toyota-та и тук бензиновият двулитров атмосферен мотор е безпроблемен, но харчи повечко. Вижте какви CR-V II се продават у нас ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 102 гласа.

Свързани новини