Отидете към основна версия

2 940 4

Range Rover готви малък електрически кросоувър

  • land rover-
  • range rover-
  • jaguar

Нов кросоувър на ток ще заеме мястото между Evoque и Velar в гамата на Range Rover, съобщава британското сп. Auto Express. Моделът ще бъде построен на платформата MLA и ще се предлага не само в изцяло електрически вариант, а и в хибридна модификация.

Новият кросоувър ще стане един от първите "рейндж роувъри", при проектирането на които дизайнът, комфортът и пътното поведение на асфалт ще бъдат приоритет пред всъдеходните качества. Шеф дизайнерът на Land Rover Джери Макгавърн намеква, че предстоят промени в позиционирането на марката.

"Щом компании като Bentley и Rolls-Royce могат да произвеждат всъдеходи, защо пък Land Rover или Range Rover да не могат да предлагат луксозни автомобили?", пита Макгавърн.

За техническите характеристики на новия електрически кросоувър се знае малко. Платформата MLA позволява инсталирането на два електромотора, така че задвижващи със сигурност ще бъдат четирите колела.

В пода ще бъде разположена батерия с капацитет не повече от 100 кВтч, която ще осигурява автономен пробег около 480 км. За хибридните версии ще бъде използван 1.5-литров трицилиндров турбомотор с модулна конструкция.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини