Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 12:14 2 933 4

Range Rover готви малък електрически кросоувър

  • land rover-
  • range rover-
  • jaguar
Range Rover готви малък електрически кросоувър - 1

Нов кросоувър на ток ще заеме мястото между Evoque и Velar в гамата на Range Rover, съобщава британското сп. Auto Express. Моделът ще бъде построен на платформата MLA и ще се предлага не само в изцяло електрически вариант, а и в хибридна модификация.

Новият кросоувър ще стане един от първите "рейндж роувъри", при проектирането на които дизайнът, комфортът и пътното поведение на асфалт ще бъдат приоритет пред всъдеходните качества. Шеф дизайнерът на Land Rover Джери Макгавърн намеква, че предстоят промени в позиционирането на марката.

"Щом компании като Bentley и Rolls-Royce могат да произвеждат всъдеходи, защо пък Land Rover или Range Rover да не могат да предлагат луксозни автомобили?", пита Макгавърн.

За техническите характеристики на новия електрически кросоувър се знае малко. Платформата MLA позволява инсталирането на два електромотора, така че задвижващи със сигурност ще бъдат четирите колела.

В пода ще бъде разположена батерия с капацитет не повече от 100 кВтч, която ще осигурява автономен пробег около 480 км. За хибридните версии ще бъде използван 1.5-литров трицилиндров турбомотор с модулна конструкция.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    6 3 Отговор
    Hybrid e бъдещето! Харесвам идеята! За лукса също е супер! Цената обачееее! 1.5 с модулна конструкция/ Само ще зарежда ли?/

    Коментиран от #2

  • 2 хибрида

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Японеца":

    е глупост,както и ванкеловият двигател
  • 3 Дъ Клаш

    6 6 Отговор
    Тесла ги размазва нема хибриди нема тролейбуси.
  • 4 гИорги майстора

    1 0 Отговор
    Който не е караш p90d су мисли, че се возил в бърз автомобил. И аз бех скептичен ама 750 коня за 90000км без пари и данък колкото на VW up... най -якото е , ч3 Илън им го сложи на петролните лобита директно в човката ( още не мога да си обясня кой му позволи де ). Та по темата, range -а докатого го пуснат за продан модел 3lr (2018)560km ле имат навъртяни по няколко милиарда км по света.
    Пп. Заръчал дъм на месния Тесла дилър използана 3ка performance ,че нова е извън бюджета, ама не ги връщат копеленца , явно са.мн "боклукчиви".