Отидете към основна версия

14 778 40

Най-грозното Audi

  • audi-
  • rosemeyer

Спортната кола Audi Rosemeyer е представена за първи път през 2000 г. във Волфсбург. Средномоторен двигател и задвижване на четирите колела, 8-литров двигател W16 с мощност 716 конски сили и още куп технологии за онези години имат за цел да покажат върховите постижения на компанията. Дизайнът обаче е потресаващ.

Иначе моторът впоследствие е допълнен от четири турбокомпресора и се качва на Bugatti Veyron. Същият мотор, само че силно модифициран, сега работи на Chiron. Концепцията на Audi Rosemeyer обаче не е създадена в името на супер мощен двигател.

Той е построен в чест на легендарните „Сребърни стрели“ - високоскоростните автомобили Auto Union, прославени през 30-те години на миналия век от легендарния състезател Бернд Розмайер, в чест на който е кръстен прототипът.

Между другото, изобилието от полиран алуминий и ретро нотки в дизайна не са случайни. Така авторите на проекта се опитаха да направят съвременния хиперкар да изглежда като спортните коли от онова време. Обаче не успяха. Именно този концепт е смятан за най-грозното Audi в историята.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини