Отидете към основна версия

5 297 19

Новото Uno маха покрива

  • fiat-
  • uno-
  • sporting

Бразилското поделение на FIAT подготвя концептуален роудстър на базата на Uno за изложението в Сао Пауло, което отваря врати на 27 октомври. Другият интересен експонат на автосалона ще бъде наточена версия на градското мини.

Откритото Uno блести с агресивен аеродинамичен пакет и огромни въздухозаборници, светодиодни фарове и U-образни дъги за безопасност над седалките. Прототипът е оборудван с 1.4-литров двигател с мощност 152 к.с., втвърдено окачване и 17-цолови колела.

Засега липсва яснота дали роудстърът ще се произвежда серийно. Специалисти обаче предричат, че аналогичен модел с по-смекчен дизайн има сериозни шансове да стигне до конвейера.

Наточената версия на Uno по традиция носи името Sporting. От обикновените модификации я отличават сниженото с 20 мм окачване, 15-цоловите джанти с гуми 185/60 и спойлерите отпред и отзад. Автомобилът ще се продава в запазения оранжев цвят и ще се оборудва с 1.4-литров мотор с мощност 85 коня.

Новото Uno дебютира през май и засега се продава само в Южна Америка. FIAT обаче планира да започне производството му в сръбския завод Zastava. В момента моделът се предлага с 1.0- и 1.4-литрови двигатели с версии за работа на бензин или алкохол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини