Отидете към основна версия

21 685 67

Хибридът на Hyundai харчи повече от дизелово BMW

  • hyundai-
  • kona-
  • hybrid-
  • разход

Преди десетина дни ви разказахме за експеримент, проведен от специалистите от motor1, който показва реален разход на новото комби BMW 320d. След замерванията се оказа, че дизеловото комби харчи точно четири литра на сто километра пробег.

Сега, по същия маршрут беше тестван един от популярните в Европа хибриди. Става дума за Hyundai Kona Hybrid. След проведеният 360 километров тест се оказва, че хибридният корейски паркетник отчита реален разход от 4.4 литра бензин на 100 километра пробег.

Прехваленият корейски хибрид разполага със скромна литиевойонна батерия, която е с капацитет 1.56 кВтч и която съвсем не е достатъчна, особено за извънградско шофиране. Бензиновият двигател пък е с обем 1.6 литра и с мощ - 106 коня.

Системната мощност на тракта на Hyundai Kona Hybrid е 141 конски сили, докато въпросното дизелово BMW, което харчи по-малко, разполага с мощност от 190 коня и с далеч "по-драйвърско" усещане от шофирането. А BMW-то съвсем не е най-икономичната дизелова кола. Размишленията оставяме на вас.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.

Свързани новини