Отидете към основна версия

25 613 78

Citroen ще бори немците с DS9

  • citroen-
  • metropolis-
  • ds9

Изпълнителният директор на Citroen Asia Грегоар Оливие съобщи, че компанията планира серийна версия на прототипа Metropolis. Главна цел на модела ще бъде свръхлуксозната германска конкуренция на азиатските пазари и най-вече в Китай, предава Autonews China след конференция в Шанхай.

Автомобилът вероятно ще получи името DS9 и ще се произвежда от съвместно предприятие а PSA и Changan Automobile Group. Според Оливие серийният модел ще наследи доста от дизайнерските мотиви на концепта.

Засега шефът на Citroen Asia се въздържа от подробности за планираните производствени обеми или дати за развитието на проекта. Не се споменава нищо и за евентуален износ за други пазари. Ръководството на компанията обаче се колебае дали да продава хибридна версия на колата в Китай, което може да се интерпретира като евентуален знак за намерения DS9 да оглави гамата на Citroen в Европа.

Metropolis concept бе създаден от международното дизайнерско бюро на марката в Шанхай през 2008 г. Макар да е базирана на платформата на Citroen C6 и Peugeot 508, импозантната лимузина се простира на цели 5.3 метра дължина и 2.0 метра широчина, което я прави по-грамадна дори от Audi A8 с дълга база.

Прототипът се задвижва от хибридна система с двулитров V6 и електромотор с 55 к.с. и пикова мощност от 95 коня. При ниски скорости автомобилът се движи само на ток, а на магистрала се включва двигателят с вътрешно горене с 272 к.с. и 375 Нм. Комбинираната работа на двата агрегата осигурява на Metropolis concept сумарна мощност от 460 к.с. и 430 Нм въртящ момент. При нужда задвижващи могат да бъдат и четирите колела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини