Отидете към основна версия

4 375 15

Нови кросоувъри от VW през 2020-а

  • volkswagen-
  • suv

2020-а ще бъде заета година за основната марка Volkswagen Group, тъй като от Волфсбург ще пуснат общо 34 нови модела. Дузина от тях ще бъдат кросоувъри и джипове, включително вече обявения Nivus, планиран да излезе за продажба през второто тримесечие на годината в Бразилия, преди да се отправи към Европа през 2021-ва. В германското патентно ведомство могат да бъдат открити заявки за три нови търговски марки, които най-вероятно представляват имената на новите SUV модели.

Първият е „T-Sport“ и вероятно е кросоувър, тъй като следва номенклатурата, използвана от T-Cross и T-Roc. Очакваше се посоченият по-горе Nivus да носи това име, но от VW опровергаха слуховете. Може би европейската версия на Nivus ще бъде наречена „T-Sport“? Просто ще трябва да изчакаме и да видим.

Движейки се нататък, абревиатурата T-Coupe вероятно ще бъде купе вариант на съществуващ кросоувър, както при моделите VW Atlas и предстоящия Atlas Cross Sport.

Що се отнася до T-Go - последната заявка за патент, той се очаква да представлява входящ SUV или дори може би производствена версия на концепцията Taigun от 2012-та, която се базираше на малкия Volkswagen up!

Очакваме, че вездесъщата платформа MQB е в основата на повечето от тези нови кросоувъри, тъй като тя бе разработена за автомобили, малки колкото Polo и толкова големи, колкото китайския седемместен SMV с дължина от 5,1 метра.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.

Свързани новини