Отидете към основна версия

6 458 17

Рядко Ferrari F60 America за продан

  • ferrari-
  • f60 america

Ferrari F60 America е рядка версия без покрив на F12 Berlinetta, а един от десетте произведени екземпляра се продава в представителството JamesEdition в Торонто, Канада. За съжаление цената не е оповестена, тъй като тя е достъпна само при заявка от заинтересован купувач.

Ferrari представи F60 през 2014-а по случай навършването на 60 години от присъствието на автоконцерна в Америка, а първият екземпляр бе доставен в Палм Бийч Кавалино Класик, Флорида през 2016-та. Докато основите идват от F12 Berlinetta, дизайнерите правят този модел специален чрез поставяне на различен капак, предна решетка и калници. Предполага се, че външният вид напомня за 1967 Ferrari 275 GTS-4 NART.

Интериорът на спортния автомобил е разделен, като е използвано предимно червено от страната на водача и черно от страна на пътника. Конфигурацията създава странна естетика, правейки двете половини различни.

Атмосферният 6,3-литров V12 развива мощност от 730 конски сили и максимален въртящ момент от 690 нютонметра. Агрегатът е съчетан със седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител. От 0 до 100 км/ч F60 ускорява за 3,1 секунди. Без покрив, червената линия на двигателя на 9 000 оборота в минута също трябва да изпълнява впечатляваща симфония.


Въпреки това, собственикът не е успял да се наслади особено на двигателя, тъй като пуснатият за продажба F60 е изминал само 177 километра. Както можете да очаквате от Ferrari с толкова малък пробег, интериорът и екстериорът изглеждат безупречно.


Автоконцернът продаде всеки F60 за по 2,5 милиона долара. Въпреки че собственикът не разкрива исканата от него цена за суеперкара, рядкостта на F60 предполага, че цифрата вероятно е около първоначалната цена.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини