Отидете към основна версия

26 689 61

Производството на Volkswagen Golf VII стартира през август

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti-
  • gtd

Феновете на VW и по-конкретно на бестселъра Golf с нетърпение очакват появата на новото, седмо поколение на модела. По данни на изданието Automotive News производството на Golf VII ще стартира още през следващия месец.

През август заводите във Волфсбург и Цвикау ще започнат да произвеждат автомобила, а официалната му премиера ще е през септември в Париж. Продажбите на седмата генерация ще стартират месец след автомобилното изложение във френската столица.
 
Все още не е ясно точно как ще изглежда седмата генерация на Golf, но на снимката се вижда рендер на художниците на британското издание Autocar, които, както е известно, са доста точни в прогнозите си. Иначе Golf VII ще се прави на модулната платформа от Audi A3.
 
По-интересното обаче е, че новото VW ще е наблъскано с екстри и технологии, присъщи на автомобили от по-горните класове. Освен това Golf VII ще има хибридна модификация от типа plug-in, агрегатите на която ще разполагат със сумарна мощност 243 к.с.
 
Ще има и пълноценна електрическа версия, както и работеща на природен газ. Бензиновите мотори пък ще са три- и четирицилиндрови, като е предвидена и система за изключване на два от цилиндрите при празен ход (опция за четирицилиндровите).
 
В строя обаче остават и доказаните вече 1.8 TFSI и 2.0 TFSI двигатели, които са подложени на задължителна модернизация. Дизеловите Golf-ове също ще са доста интересни. Най-мощният стандартен ще е със 181 коня, което е повече от сегашния GTD.
 
Наточената нафтова версия ще разполага с два турбокомпресора и 220 к.с. Бензиновият Golf GTI ще има нов блокируем диференциал и уникално управление, а мощността му ще се доближи до тази на настоящата версия с индекс R.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини