Отидете към основна версия

5 474 25

Колко и какви VW-та се продават у нас

  • volkswagen-
  • пазар-
  • нови автомобили-
  • българия

Статистиките, които ви представяме, бяха изнесени пред медиите от официалния вносител на германската марка у нас и засягат продажбите на нови автомобили през изминалата 2019 година. От изнесените данни се вижда, че Volkswagen, който е един от основните играчи на нашия пазар, продължава да продава най-много екземпляри от семейството на Golf, въпреки, че седмата генерация на модела е към края на своя живот и въпреки ударното навлизане на кросоувърите и на нашите пазари.

Следващият бестселър на VW в България е компактното кросоувърче Т-Roc, а тройката се допълва от вездесъщия Passat. При лекотоварната гама лидер е Caddy.

Що се отнася до разпределението на продадените модели предвид вида на гориво, то тенденцията показва спад в търсенето на дизелови VW-та и увеличаване на търсенето на модели с бензинови агрегати.

Повече от 55% от продадените нови леки автомобили Volkswagen са оборудвани именно с бензинови мотори. Расте делът е на автомобилите на природен газ, а търсенето на електромобили и хибриди от марката у нас - намалява.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини