20 Януари, 2020 10:31 6 852 16

10-те марки, продали най-много нови коли у нас през 2019-а

  • автомобили-
  • нови коли-
  • продажбе-
  • българия
10-те марки, продали най-много нови коли у нас през 2019-а - 1

Данните, които ви показваме са от официалната статистика на Асоциацията на вносителите на нови автомобили у нас, като става дума само за пътнически леки коли, които са продадени на територията на нашата страна през изминалата 2019 година.

Едва ли е изненада за някой, че първата позиция се държи от румънската марка Dacia. А своеобразната почетна тройка се допълва от Skoda и Volkswagen. Общо, в страната ни са продадени 37 052 пътнически автомобила, като почти 30 000 от тях са продадени от 10 марки.

Трябва да се отбележи и един факт, който се е превърнал в практика у нас от доста години насам. Става дума за т.нар. реекспорт - реекспорт - нови автомобили, продадени в България, само за да бъдат незабавно изнесени зад граница.

Статистиката включва и тези пътнически автомобили, но въпреки това е показателна за това кой как продава масовите коли у нас. Ето и кои са десетте марки, продали най-много нови леки пътнически автомобили през 2019-а.

Място марка продажби
1 Dacia 4 703
2 Skoda 4 350
3 Volkswagen 4 261
4 Toyota 3 455
5 Renault 3 067
6 Nissan 2 515
7 Peugeot 2 217
8 Kia 1 717
9 Ford 1 627
10 Citroen 1 346
Всички останали 7 794
Общо 37 052


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реекспорта

    23 0 Отговор
    Сектанта изнася дачии !
  • 2 Въпрос ?

    12 3 Отговор
    Tesla ??. Ама не !
  • 3 123

    19 4 Отговор
    бмв и мерцедес не ги купуват много хахахаха
  • 4 Въпрос ?

    15 8 Отговор
    Bugatti , Ferrari , Lamborghini , Porsche , Tesla , е такива коли съм виждал по БГ пътищата за 5 години ! А преди седмица видях и McLaren 720s в софия и редовно виждам ферарита ..... били сме беден народ ли ?

    Коментиран от #15

  • 5 Borislav Popov

    16 15 Отговор
    А къде е Лада ?

    Коментиран от #8

  • 6 ерer

    8 2 Отговор
    Ехааа, KIA за първи път влизат в десетката!
  • 7 4287

    18 28 Отговор
    Не знам що за болен мозък купува немски коли. Трошливи, лакоми и лъжат с емисиите.

    Коментиран от #14

  • 8 Borislav Popov

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Питам, понеже когато тук пуснат някоя новина за Лада Нива, тукашните поклонники на руския автопром, се късат да ги хвалят, такива били, онакива били, от там минавали, от тук минавали и т.н. А като им гледам продажбите, даже и в десятката ги няма никакви.
  • 9 Японеца

    4 21 Отговор
    На тия от ВАГ никой не им купува колите ! По-добро от руско и японско няма !

    Коментиран от #10

  • 10 Коmapak

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Японеца":

    Как пък до японското прикачи руско?! А до кометар#6 kia продават предимно коли за таксиметрови услуги...

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Коmapak":

    А Дачия са предимно служебни дрънголници за безжалостна експлоатация.

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    6 2 Отговор
    Те Ладите не се продават много ,защото са само за ценители.
  • 13 каращ дачия

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Не си съвсем прав. 1- служебното ми сандеро го карам като моя кола. Не че има смисъл, или го заслужава, но това е друга тема. 2- дачия(извинявам се, че не я пиша с главна буква, но не си заслужава да натискам caps lock-а) има и доста частни клиенти в България - справка във форума на дачия, където тумба сектанти се регистрират, за да установят още колко балъци като тях са се прецакали да си дадат парите за това недоразумение. И когато няко нов се похвали за "покупката на живота си", всички се изреждат да му честитят и да му кажат, че това е "най-разумният" избор. На такива им пожелавам цял живот само дачия да карат. П.С. Когато преди 3 години ни връчиха дачиите, не подходих предубедено към марката и оставих на времето да покаже дали са алтернатива на автомобилите, но не се получи.
  • 14 Ауди

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "4287":

    Зависи какъв двигател звмеш. И аудито е немец и казват някой кат теб трошлива била незнам какво др още не е трошлива ако попаднеш на двигател. На двигателя нали има номер след номера има букви зависи коя буква е зад номера колата по точно аудито е трошливо или не. Гледал съм в ютуп за ауди а3 дизел и бензин в сайта бричка.ком там се споменава за тези букви.
  • 15 ОРЕЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос ?":

    да беден народ сме , тези кауни са си купили колите като откраднаха парите от народа , това са господата богаташи, когато масово се почне да се карат в Б ългария , те тогава можеш да кажеш чесме добре , сега живеят феодалите , на гарбъ на данако платеца, е за това тези утрепки ще карат , а бения народ ще гледа само и ще се облизва и мечтае , но и тия няма да ги занесат в гробищата , катафалката ремарке няма , нито платформа , и за тях ще доиде видов ден , бъди сигурен в това .

    Коментиран от #16

  • 16 Toko

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ОРЕЛ":

    абе , незнам, да ли сме, бедни , ама сте, мноо, неграмотни , може ,би за това, сте, бедни, нищо,лично , , ,