Отидете към основна версия

7 148 19

Mercedes съкращава 15 000 души и няколко модификации на S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • съкращения-
  • работни места-
  • s-klasse

Daimler може да предприеме драстични мерки за бъдещето на Mercedes-Benz - включително оптимизиране на моделната гама и масови съкращения на персонала. Според изданието Handelsblatt, това ще засегне 15 хиляди служители, а няколко модификации на S-Klasse ще изчезнат от моделната линия. Планираните спестявания ще бъдат в размер на 1.4 милиарда евро.

Възможното намаление с 10 хиляди работници стана известно още миналата есен, но тази цифра може да нарасне до 15 хиляди, съобщава изданието, позовавайки се на източник в компанията. В същото време ръководителят на Daimler, Ола Калениус, може да намали инвестициите в нерентабилни проекти, които не са част от основния бизнес на автомобилния производител, както и да преразгледа състава.

Handelsblatt вярва, че купето и кабриолетът Mercedes-Benz S-Klasse ще изчезнат от поточната линия. По-рано беше съобщено още, че през май ще бъде завършено производството на пикапа X-Klasse, което всъщност продължи само няколко години. Подробности за предстоящата оптимизация ще бъдат обявени на годишната пресконференция на Daimler, която ще се проведе във вторник, 11 февруари.

Миналата седмица Mercedes-Benz представи план за пускане на нови продукти до 2022 г., който включва 32 нови модела и актуализирани версии на съществуващи автомобили. Сред тях са няколко електрически автомобила от EQ линията, проектът One, новите S-Klasse и C-Klasse, 20 plug-in хибрида, както и кросоувър Smart.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини