Отидете към основна версия

15 792 66

Електрическа Dacia за €15 хиляди догодина

  • dacia-
  • renault-
  • k-ze

Dacia ще пусне първия си изцяло електрически модел през 2021 г., става ясно от продуктов план, включен във финансовия отчет на Groupe Renault за изминалата година. Електромобилът е обозначен просто като "Urban City Car", което оставя доста мегдан за спекулации.

Един от възможните варианти е електрическата Dacia да е евтина версия на бъдещото Twingo Z.E., което на свой ред е близнак на Smart EQ ForTwo. По-вероятен обаче изглежда планът на румънските конвейери да се качи Renault City K-ZE, представен миналата година на пазара в Китай.

Европейската версия на K-ZE ще има по-богато оборудване за безопасност и по-голям автономен пробег. В Китай електрическото кросоувърче се задвижва от скромен електромотор с мощност 44 к.с. и въртящ момент 125 Нм, захранван от 26.8-киловатчасова батерия, която осигурява обсег от 271 км с едно зареждане по цикъла NEDC.

Renault K-ZE струва 61 800 юана (€8 161), но румънският му вариант надали ще е толкова евтин. По неофициална информация Dacia ще се опита да задържи цената под психологическия праг от €15 000, за да има шансове срещу задаващата се електрическа вълна от Волфсбург.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.

Свързани новини