Отидете към основна версия

5 592 26

Дизел от Ford Transit за руския Land Cruiser Prado

  • уаз-
  • patriot-
  • ford-
  • transit

Един от най-очакваните автомобили в Русия постепенно разкрива облика си година и половина преди официалната премиера. Как ще изглежда новият УАЗ Patriot, наричан съвсем сериозно "руския Land Cruiser Prado", показват рисунки от самия производител, които са послужили за основа на компютърни изображения на дизайнера Никита Чуйко.

Макар да се отличава от сегашния модел по модерната оптика със светодиодни фарове, в следващия Patriot си личат старите форми. Въпреки това конструкторите на УАЗ обещават основно преработена конструкция с програмирани зони за деформация, които трябва да подобрят чувствително пасивната безопасност.

Старото ресорно окачване ще отстъпи място на пружинно. Твърдият мост отзад остава, но предното ще бъде независимо. Класическата рама ще стане по-твърда и здрава.

Новият Patriot ще се оборудва с три бензинови двигателя ЗМЗ, разработени в сътрудничество с германската инженерингова компания FEV Engineering. Те са построени на базата на добре познатия от "Волга" ЗМЗ-406.

Базовият мотор ще бъде атмосферен, с работен обем 2.5 литра, мощност 145 к.с. и максимален въртящ момент 240 Нм. Ще се предлага и 2.3-литров турбодвигател със 150 коня и 330 Нм. Със същия агрегат, но със 170 к.с. и 350 Нм, ще се оборудва най-скъпата модификация.

Дизелите не се търсят особено в Русия, но от УАЗ планират да продават и нафтова версия. Тя ще получи 2.2-литров TDCi от Ford Transit. Купувачите ще могат да избират между 6-степенна трансмисия с ръчно превключване, доставяна от китайската компания BAIC, и френски автоматик Punch Powerglide с 6 предавки.

Базовата на версия на сегашния Patriot с 2.7-литров бензинов двигател с мощност 135 к.с. и механична трансмисия струва 819 900 рубли (€11 861), а топ версията Edition I със 150 коня и автоматична скоростна кутия - 1 298 000 рубли (€18 773). Очакваната цена на "руския Land Cruiser Prado" е около 1.5 млн. рубли (€21 698).

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини