Отидете към основна версия

95 561 75

Две коли, които ако притежавате, не трябва да продавате

  • audi-
  • tt-
  • mazda-
  • mx-5

През годините световното автомобилостроене е създало не един и два шедьовъра и днес тези автомобили са изключително скъпи, продават се на специални аукционни и са със статут "колекционерски".

Сега обаче ще стане дума за два други автомобила, които все още се движат по пътищата у нас и които, според много от специалистите, не трябва да се продават. Идеята е, че цената им ще поскъпва, но за целта трябва да са в добро състояние, да не се променят конструктивно и в никакъв случай, да не се "побългаряват".

Съветът, който ви даваме с тази статия се базира на изследване, направено от iSeeCars и разглеждащо спортни автомобили, произведени през периода 1981 - 2003 година. Най-ценната кола се оказва Mazda MX-5 (първа и втора генерации), а плътно по петите ѝ я следва Audi TT (първо поколение).

Над 5% от собствениците на тези автомобили са си ги купили чисто нови и ги карат над 15 години. Прогнозите са, че именно тези коли ще поскъпват в бъдеще и ако притежавате такава и е в добро състояние - не я продавайте.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 102 гласа.

Свързани новини