Отидете към основна версия

34 182 29

Volga-Cardi или нещо средно между Rolls-Royce и Pontiac GTO

  • volga-
  • pontiac-
  • rolls-royce-
  • cardi-
  • газ

 

Руското ателие Cardi е известно в родината си с редица интересни проекти. Последният им е свързан с преработка на S-klasse в Maybach, но той е меко казано неуспешен и не смятаме да му обръщаме внимание. Тази доработка обаче ни накара да се поровим в предишни проекти на компанията и попаднахме на един доста странен тунинг, който ви предлагаме сега.
Става дума за доработка на автомобил Volga или по-конкретно на ГАЗ-3102. Интересното е, че тунинг ателието се отнася съвсем сериозно към продукцията си и през 2003 година е предложило този проект на Горковския автомобилен завод ГАЗ с идеята проектът да послужи за рестайлинг и обновяване на заводската Volga ГАЗ-3102.
От ГАЗ обаче отказват с аргумента, че този проект не е подходящ от икономически съображения. Иначе тунинг ателието прави от Volga-та нещо средно между Rolls-Royce и Pontiac. По-конкретно става дума за модела Pontiac GTO от началото на 70-те, като във визията са вкарани и елементи от съвременните модели на Rolls-Royce.
Според конструкторите от Cardi идеята е да се съчетаят традиционните мотиви от ГАЗ с новите тенденции и форми на автомобилите, като вмъкнат във визията и лек намек от класическите американски автомобили. Направен е само един прототип, който впоследствие е продаден и следите му се губят с времето

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини