Отидете към основна версия

15 762 38

Обновеното Lamborghini Aventador ще е по-икономично и ще e с по-твърдо окачване

  • lamborghini-
  • aventador

 

Обновената версия на хиперкара Lamborghini Aventador ще разполага с нова система, която ще изключва половината от цилиндрите на двигателя. Според шведската версия на изданието Auto Motor und Sport, най-вероятно тази иновация ще се предлага още в стандартното оборудване на автомобила и ще се съчетава с технологията start/stop.
 
Така най-ексклузивното Lamborghini също се включва в пестенето на гориво и в опазването на околната среда. Автомобилът автоматично ще гасне когато е в покой, а при по-спокойно каране ще работят само шест от цилиндрите на уникалния дванайсетцилиндров двигател. Феновете на марката обаче трябва да са спокойни.
 
Технологията е измислена така, че ако водачът реши да подаде рязко газ, независимо дали действа системата start/stop или тази за изключване на половината цилиндри, на автомобила са необходими само 180 милисекунди, за да се превърне в поднатият ни свръх мощен звяр.
Що се отнася до икономията на гориво, то до сега средният разход по заводски данни беше 17.2 литра на 100 километра пробег, а изхвърляния в атмосферата въглероден двуокис 398 г/км.  С иновационните системи Aventador ще харчи вече 16 на 100 и ще изхвърля 370 г/км CO2.
 
Освен технологията за намаляване на разхода на гориво обновения Aventador ще разполага с още по-твърдо окачване, нов приборен панел и различен механизъм за превключване на предавките. Още повече от детайлите ще бъдат изработени от карбон.
 
Най-вероятно обновената версия на модела ще бъде демонстрирана пред публика през месец септември тази година в рамките на автомобилното изложение в Париж. Ще припомним, че съвсем наскоро Lamborghini продаде 1000 Aventador-а.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини