Отидете към основна версия

5 098 21

Новата Isetta ще струва €12 хиляди

  • micro-mobility-
  • bmw-
  • isetta-
  • женева 2020

Швейцарската компания Micro-Mobility, която планира да съживи легендарното BMW Isetta (1955-1962) под формата на градско електромобилче, ще представи в Женева нова версия на свето Microlino. Преди няколко години производителят се опита да пусне в продажба първия вариант на микроколичката и дори започна да приема поръчки за нея, но тя не успя да покрие стандартите за качество.

Проект за възраждането на Isetta преди време представи и немската Artega. Нейното електромобилче с име Karolino трябва да излезе на пазара тази година на цена €18 000. От Micro-Mobility опитаха да съдят германците, но загубиха делото.

Тази година швейцарската компания, която въпреки загубата в съда притежава правата върху оригиналното Microlino, обяви, че започва производство на усъвършенствана версия с нова задвижваща система, по-просторен салон и пълноценен багажник.

Microlino 2.0 ускорява от 0 до 50 км/ч за 5 секунди, а максималната скорост е 90 км/ч. Батерията осигурява автономен пробег от 200 км, а ценовата листа ще започва от €12 000. Електромобилчето ще се произвежда в завода CECOMP в Италия, а продажбите започват догодина.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини