Отидете към основна версия

43 630 36

Осъдиха "Дизеловите братя" да платят $850 хил. за замърсяване

  • diesel brothers-
  • тунинг-
  • присъда-
  • глоба

Американското тунинг ателие Diesel Brothers, известно по цял свят с участието си в едноименното шоу по Discovery Channel, бе осъдено да плати глоба от $848 000 (€748 754) за "модифициране, реклама и продажба на дизелови пикапи с премахнати системи за контрол на вредните емисии и нарушаване на екологичните стандарти". Делото е заведено от група медици от щата Юта през август 2016 г.

"Пикапи с незаконно премахнати пречистващи системи и модифицирани двигатели нямат място по нашите пътища", коментира д-р Браян Мьонч, президент на лекарското обединение. "На всеки бизнес, който не само печели, а и възхвалява кълбата дим, които неговите изделия произвеждат, трябва да бъде търсена отговорност, и присъдата прави точно това".

Освен солената глоба Diesel Brothers са получили и доживотна забрана за бъдещи екологични нарушения. Това означава, че ателието повече няма да може да разработва, произвежда и продава силно модифицираните си пикапи.

Ако се съди по социалните мрежи обаче, "Дизеловите братя" изобщо не са притеснени от наказанието. В нито един от профилите на ателието не се споменава и дума за присъдата.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 54 гласа.

Свързани новини