Отидете към основна версия

20 093 97

Audi е на прага на революция

  • audi-
  • vag

В близките пет години марката Audi може да осъществи своеобразна революция. Немците са решили да заложат на радикално нови продукти и коренна модернизация на производството. За целта вече е взето решение за гигантска инвестиция в размер на 11.6 млрд. евро.

80% от тези пари ще бъдат изразходвани за направлението "нови разработки", в което основното звено ще се занимава със създаването на коренно различни и свръхиновационни хибридни и електрически двигатели. От Audi са убедени, че тези нови силови възли и агрегати ще са в пъти по-ефективни от сегашните хибриди.

Първият модел, който ще бъде разработен с тези пари е компактният кросоувър Q3. Идеята е този модел да влезе в пряка битка с баварския X1. Освен това впоследствие ще се появят и първите електрически суперкари от концептуалната серия e-tron.

Не трябва да се забравя, че в близко бъдеще предстои и обновяването на моделите A3 и A4, а след тях е ред и на луксозния автомобил с повишена проходимост Q7. Всичко това ще влезе в предвидената нова програма, което означава, че в близките пет години марката ще е с коренно променено лице.

Освен всички тези промени VAG планира да положи сериозни усилия в повишаване на качеството и оптимизиране на производствените процеси през следващите пет години. Това означава, че концернът ще трябва да похарчи пари и за ново оборудване за металообработка, боядисване и поточни линии.

Въпреки огромните инвестиции концернът очаква съотношението между разходи и приходи от продажба да доведе до чиста печалба от средно 6% за периода от 2011 до 2015 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини